CĂLDURĂ TEHNOLOGIE PIPE

Calitatea materialelor si a curatarii este extrem de importanta pentru crearea unei conducte de caldura de buna calitate. Daca exista impuritati in interiorul conductei de caldura ii vor fi afectate performantele. Puritatea cuprului insusi trebuie sa fie, de asemenea, foarte mare, astfel incat sa contina numai urme de oxigen sau alte elemente. Daca cuprul contine prea mult oxigen sau alte elemente, acestea se vor strange in vid formand un buzunar de aer in partea superioara a conductei de caldura. Acest lucru are ca efect deplasarea punctului tare a tevii de caldura (a condensatorului de caldura) in jos. Acest lucru este evident in detrimentul performantei, prin urmare, este necesara utilizarea numai a cuprului de foarte mare puritate.
Adesea tuburile termice pot fi folosi un fitil sau sistem capilar pentru a ajuta fluxul de lichid, dar pentru conductele de caldura utilizate in colectoarele solare WESTECH este nevoie de un astfel de sistem deoarece suprafata interioara a cuprului este extrem de neteda, permitand un flux eficient al lichidului inapoi la partea de jos. Tevile de caldura pot fi proiectate pentru a transfera caldura orizontal, dar costul este mult mai mare.
Tubul termic utilizat in colectoarele solare cuprinde doua componente de cupru, arborele si condensatorul. Cuprul folosit este fara oxigen, asigurandu-se astfel durata de viata excelenta si performanta.
Fiecare tub termic este testat pentru performanta transferului de caldura si expus la 250° C inainte de a fi aprobat pentru utilizare. Conductele de racire, care sunt foarte rigide nu au fost expuse la astfel de teste de calitate stricte, si pot forma un buzunar de aer in partea de sus de-alungul timpului, reducand astfel considerabil performanta transferului de caldura.

PROTECTIE LA INGHET
Chiar daca tubul termic este un vid si punctul de fierbere a fost redus la numai 25-30° C, punctul de congelare este inca la fel ca al apei, la nivelul marii, 0 ° C. Apa folosita in conductele de caldura solara inca ingheata in conditii de frig, dar se blocheaza in mod controlat, care nu produce umflarea din teava de cupru.

HEAT-PIPE-SOLAR-TUBE-COLLECTOR

Acest articol a fost publicat în Panouri Solare. Salvează legătura permanentă.