REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA

Rezervor de apa calda menajera integrat in unitatea de pardoseala

Rezervorul de apa calda menajera al unitatii interioare de pardoseala integrate este echipat cu o izolatie groasa din polistiren, ceea ce asigura cu 50% mai putine pierderi de caldura comparativ cu un rezervor izolat standard. Acest lucru de functionare, dat fiind faptul ca este necesara mai putina energie pentru urmatorul ciclu de incalzire.

• Pierdere de caldura din rezervorul de 180 l: numai 1,4 kWh la 24 h (diferenta de temperatura de 45°C intre rezervor si temperatura camerei).
Daikin Altherma de temperatura scazuta poate incalzi rezervorul de apa calda menajera pana la temperaturi ridicate numai prin functionarea pompei de caldura. Aceasta evita utilizarea asistentei electrice pentru incalzirea rezervorului de apa calda, maximizand eficienaa productiei de apa calda.

• Temperatura de pana la 55°C a rezervorului, numai prin functionarea pompei de caldura. Temperatura rezervorului poate fi marita pana la 60°C cu incalzitorul de rezerva standard al modulului pompei de caldura. Rezultatul se traduce in volume mari de apa calda. Urmatoarele volume se pot obtine cu un singur ciclu de incalzire.

• Volumul de apa calda de 300 l este disponibil la 40°C, suficient pentru sase dusuri, fara a fi necesara asistenta electrica (rezervor de 260 l, temperatura rezervor 50°C, temperatura apa rece 10°C, un ciclu de incalzire).

• Volumul de apa calda poate fi marit pana la 375 l cu ajutorul incalzitorului de rezerva standard (rezervor de 260 l, temperatura a rezervorului de pana la 60°C). Daikin Altherma utilizeaza un principiu de control intelligent pentru a incalzi optim rezervorul de apa calda menajera, maximizând eficienta si confortul pentru utilizatorul final.
Combinatia dintre functiile de reincalzire si programare garanteaza un consum minim de electricitate si asigura o disponibilitate constanta a apei calde.

• Functia de programare: rezervorul este incalzit la o anumita ora in timpul zilei, pana la o temperatura presetata a acestuia. Aceasta actiune poate fi repetata de patru ori pe zi, cu posibilitatea de a seta doua temperaturi diferite ale rezervorului (stocare confortabila si stocare economica).

• Functia de reincalzire: atunci cand temperatura rezervorului scade sub o temperatura minima specificata pentru reincalzire, Daikin Altherma comuta automat pe incalzirea apei calde menajere, incalzind rezervorul la o temperature minima specificata pentru reincalzire.

• Aceste doua functionalitati de control pot fi utilizate individual, dar si in combinatie pentru a oferi cea mai buna eficienta si confort maxim.
Functia de programare poate fi utilizata pentru incalzirea rezervorului pe timpul noptii, cu energie la tarif redus, pana la o temperatura relativ scazuta a rezervorului (de ex. 50°C evitând utilizarea asistentei electrice). Daca pe timpul zilei se inregistreaza un consum mai mare de apa calda, scazand
temperatura rezervorului la minimul pentru reincalzire, pompa de caldura comuta automat pe incalzirea apei calde menajere cu functia de reincalzire, pentru a garanta disponibilitatea constanta a apei calde.
Gratie suprafetei mari a serpentinei din rezervor (1,56 m2) incalzirea rezervorului cu functia de programare sau de reincalzire se produce foarte rapid.

Rezervor de apa calda menajera in combinatie cu o unitate interioara de perete (EKHWS – EKHWE)

design igienic din otel inoxidabil (EKHWS) sau din otel emailat (EKHWE).

– in combinatie cu un sistem de incalzire de perete si monobloc.
– disponibil cu 3 capacitati: 150, 200 si 300 litri.
– material de izolare fara cfc de 40 mm (poliuretan) pentru rezervoarele din otel inoxidabil si de 50 mm pentru rezervoarele din otel emailat.
– contine 2 elemente deiîncalzire: un schimbator de caldura in partea de jos unde apa calda circula de la unitatea interioara si un incalzitor electric auxiliar de 3 kW in partea laterala.
– un termistor in rezervorul de apa calda controleaza robinetul cu 3 cai si/sau incalzitorul auxiliar prin intermediul unitatii interioare.

Acest articol a fost publicat în Preparare ACM - Apa calda menajera. Salvează legătura permanentă.