UNITATE EXTERIOARA: ADECVATA PENTRU TOATE CLIMATELE, REZISTA CHIAR LA CONDITII DE IARNA GREA

Daikin este renumita pentru know howul sau legat de protectia antiinghet a gamei sale de pompe de caldura.
Unitatile exterioare sunt special proiectate pentru a evita problemele de acumulare a ghetii, chiar si in cele mai grele conditii de iarna.
Daikin Altherma de temperatura scazuta functioneaza garantat pana la o temperatura exterioara de -25°C. Aceasta asigura o functionare suficienta a pompei de caldura chiar si pentru cele mai reci climate.

1. Gama 4-8 kW a Daikin Altherma dispune de o carcasa specific proiectata pentru a evita riscul formarii ghetii pe ventilatorul unitatii exterioare.
– Unitatea exterioara are un ventilator cu prindere libera, ceea ce asigura faptul ca nu se acumuleaza gheata in partea inferioara a unitatii exterioare.
Aceasta este cheia oferirii unei protectii antiinghet adecvate, cu avantajul suplimentar ca nu este necesar un incalzitor electric pentru placa inferioara.
– Grila de refulare este asadar specific proiectata pentru evitarea acumularii ghetii.

2. Gama 11-16 kW a Daikin Altherma dispune de o protectie specifica antiinghet pentru a evita riscul formarii ghetii pe ventilatorul unitatii exterioare.
– Trecere pentru gazul cald: gazul refrigerant fierbinte care vine de la compresor trece prin placa inferioara pentru a pastra baza fara gheata si toate orificiile de condens deschise.
– Trecere pentru subracire: inainte de a fi divizata conducta de agent frigorific de distribuitor in capilare, agentul frigorific trece prin partea inferioara a bateriei pentru a mentine aceasta parte inferioara fara gheata.
– Trecere pentru subracire
– Etansare

La gama ERLQ-C este instalat doar un incalzitor de capacitate mica (35 W) pentru placa inferioara, cu logica de operare inteligenta, care functioneaza
numai în timpul ciclurilor de dezghetare. Acest lucru economiseste circa 90% din consumul de electricitate, comparativ cu un sistem traditional cu pompa de caldura cu incalzitor al placii inferioare controlat termostatic.

Acest articol a fost publicat în Preparare ACM - Apa calda menajera. Salvează legătura permanentă.