Pompa de caldura

Pompa de caldura
Pompa de caldura

Pompele de caldura aer-aer isi obtin 75% din putere din surse regenerabile: aerul ambiant, care este atat regenerabil, cat si inepuizabil.

Desigur, pompele de caldura au nevoie si de electricitate pentru functionarea sistemului, dar, din ce in ce mai mult, aceasta electricitate poate fi generata din surse regenerabile de energie (energie solara, eoliana, hidro si biomasa).

Eficienta unei pompe de caldura se masoara in COP (coeficientul de performanta) pentru incalzire si EER (rata de eficienta energetica) pentru racire.
Daikin va poate satisface toate nevoile de confort, gratie sistemelor sale integrate de control climatic, bazate pe tehnologii de ultima ora, faimoasei pompe de caldura si sistemelor inverter si gradului nostru exceptional de eficienta sezoniera.Solutie de incalzire

Solutie de incalzire
Solutie de incalzire

Sistemul dumneavoastra de incalzire si apa calda menajera, cu optiune de racire

Posibilitatea de conectare la sisteme solare pentru producerea de apa calda

- Emitatoare de caldura:
- sistem de incalzire prin pardoseala
- radiatoare de temperatura joasa si ridicata
- convectoare in pompa de caldura
- ventiloconvectoareFurnizand solutii flexibile si eficiente din punct energetic pentru case noi, renovari, cladiri de apartamente si locuinte colective, Daikin Altherma este un sistem complet de incalzire si apa calda menajera cu optiune de racire, bazat pe tehnologia pompelor de caldura cu sursa de aer. Caracteristicile inerente de eficienta energetica ale Daikin Altherma il transforma intr-o solutie ideala pentru reducerea consumului de energie si a emisiilor de CO2, asigurand un confort optim cu ajutorul sistemelor sale de incalzire cu temperatura ridicata si redusa.
Sistemul Daikin Altherma este usor de instalat si foloseste in pompele sale de caldura tehnologia avansata a compresoarelor, cu eficienta energetica ridicata, pentru a transforma caldura neutilizata si inepuizabila din aerul ambiant in caldura utilizabila pentru sistemul de comanda climatica sau pentru apa calda menajera. Astfel, el genereaza pana la 75% din putere in mod gratuit, economisindu-va banii.

- sisteme de incalzire cu temperatura joasa

Pentru case noi si renovari

Indiferent daca doriti sa va pastrati radiatoarele existente sau sa instalati un sistem de incalzire complet nou, Daikin Altherma va poate oferi orice solutie. Desigur, solutia dumneavoastra se poate conecta la un rezervor de apa calda menajera si la optiunile noastre de economie de energie, precum panourile solare.

Un sistem modular pentru cladirile de apartamente

Avand o unitate interioara in fiecare apartament pentru alimentarea emitatoarelor de caldura (radiatoare, convectoare, elemente ale sistemului de incalzire prin pardoseala si maxim zece unitati interioare legate la o singura unitate exterioara, sistemul Daikin Altherma este solutia ideala pentru cladirile de apartamente.
Desigur, se pot monta mai multe unitati exterioare in cazul in care cladirea este foarte mare.O solutie complet integrata

O solutie complet integrata
O solutie complet integrata

Sistemele noastre integrate va vor incalzi si va vor racori caminul, pentru a pastra temperatura ideala, indiferent de conditiile meteorologice. Insa ele merg cu mult mai departe: cu ajutorul tehnologiei avansate a pompelor de caldura, putem genera, fara costuri semnificative, apa calda pana la 80°C pentru utilizări menajere, iar tehnologia noastra de ventilatie asigura inlocuirea aerului din interior cu aer conditionat proaspat, chiar si atunci cand aerul conditionat este oprit.Incalzire
Apa calda menajera
Purificarea aerului
Racire
VentilatieGama Mini-Chiller

Gama Mini-Chiller
Gama Mini-Chiller

Pur si simplu confortabil

Un sistem de baza, cu apa, pentru incalzirea si racirea caminului dumneavoastra
- Solutia rentabila
- Instalare usoara
- Cea mai recenta tehnologie cu invertere, eficienta din punct de vedere energetic
- O gama larga de unitati interioare disponibile

Cu extinderea actuala a gamei Daikin Mini-Chiller, putem oferi o gama completa, dar economica de produse, bazate pe tehnologia noastra recunoscuta cu invertere. Deoarece am preconfigurat o mare parte din elementele esentiale si adoptam o abordare „plug-and-play”, instalarea devine mai usoara
(si, astfel, mai ieftina), iar flexibilitatea este un avantaj important.
Gama Mini-Chiller pe baza de apa este disponibila in versiunile cu pompa de caldura, dar si in cele numai cu racire si se poate conecta la gama noastra variata de unitati interioare, asigurand, astfel, un confort optim cu un nivel ridicat de eficienta. Pentru a reduce in continuare impactul asupra mediului, putem configura unitatea exterioara in modul silentios, pe timp de noapte.

Acest sistem este ideal pentru locatiile cu temperaturi ambiante exterioare de pana la -15°C si cea mai recenta tehnologie de invertere pe care am montat-o asigura o eficienta functionala ridicata, pe tot parcursul anului.Tehnologia pompelor de căldură

Tehnologia pompelor de căldură
Tehnologia pompelor de căldură

Pompele de căldură aer-aer obţin 80% din energia livrată din surse regenerabile: aerul
ambiant, care este regenerabil şi inepuizabil. Bineînţeles, pompele de căldură mai
au nevoie de energie pentru a funcţiona, dar, din ce în ce mai mult, această energie
poate fi generată din surse regenerabile de energie (energie solară, energie eoliană,
energie hidrologică, biomasă).

Convector pentru pompa de caldura

Convector pentru pompa de caldura
Convector pentru pompa de caldura

Unitatea convectorului pentru pompa de caldura poate furniza atat incalzire, cat si racire, daca este cazul, din moment ce convectorul pentru pompa de caldura este mai mult decat un simplu ventiloconvector. Convectorul pentru pompa de caldura are si el un nivel de zgomot foarte redus.In cazul unei combinatii de incalzire prin pardoseala si unitati ventiloconvectoare conventionale, temperaturile scazute ale apei de iesire, importante pentru eficienta, sunt adecvate pentru incalzirea prin pardoseala, dar ventiloconvectoarele vor trebui supradimensionate pentru a emite niveluri adecvate de caldura la aceste temperature scazute ale apei. Convectorul pentru pompa de caldura vine cu solutia pentru aceasta problema.
Convectorul pentru pompa de caldura poate emite nivelurile solicitate de caldura la temperaturi scazute ale apei de iesire, pastrand in acelasi timp o dimensiune modesta.
In locul pornirii si opririi circuitului apei de iesire prin intermediul unui termostat dintr-o singura camera principala, fiecare convector pentru pompa de caldura poate fi conectat direct la unitatea interioara Daikin Altherma, centrul inteligent al sistemului. Acest lucru permite tuturor camerelor sa fie incalzite, daca se solicita acest lucru, indiferent de starea din alte camere.
Convectorul pentru pompa de caldura reduce costurile de functionare gratie eficientei îmbunatatite cu aproximativ 25% în comparatie cu un
sistem de incalzire care combina incalzirea prin pardoseala cu unitati ventiloconvectoare normale. Convectorul pentru pompa de caldura poate sa inlocuiasca cu usurinta emitatoarele de caldura existente, gratie instalarii sale plug & play.DAIKIN ALTHERMA: ALTERNATIVA ECONOMICA

DAIKIN ALTHERMA: ALTERNATIVA ECONOMICA
DAIKIN ALTHERMA: ALTERNATIVA ECONOMICA

Daikin Altherma incalzeste cu pana la 5 ori mai eficient decat sistemul conventional de incalzire pe baza de combustibili fosili sau electricitate, atingand un coeficient de performanta (COP) excelent de 5,04. Prin utilizarea caldurii din aerul exterior, sistemul foloseste o cantitate mult mai redusa de energie, consumatorul putand beneficia in continuare de un nivel stabil si placut de confort.
Astfel, cerintele de intretinere sunt minime, iar costurile se vor diminua. Datorita tehnologiei pe baza de invertere, economia de energie este si mai importanta.
EMISII REDUSE DE CO2
Daikin Altherma nu produce emisii directe de CO2, ajutandu-va sa contribuiti la imbunatatirea mediului inconjurator. Pompa functioneaza pe baza de electricitate, dar si in absenta electricitatii regenerabile, emisiile de CO2 sunt mult mai scazute decat la boilerele pe baza de combustibili conventionali.

COSTURI REDUSE DE INSTALARE

Daikin Altherma preia caldura din aer. Nu sunt necesare sapaturi sau excavatii. Aaât unitatea exterioara, cat si cea interioara sunt compacte.
Unitatea exterioara poate fi amplasata cu usurinta in exteriorul oricarei cladiri, inclusiv al blocurilor. Fara foc sau fum, nu este nevoie de cos de fum sau de ventilare constanta a incaperii in care este instalata unitatea Daikin Altherma.DAIKIN ALTHERMA Punere in functiune usoara si rapida

DAIKIN ALTHERMA Punere in functiune usoara si rapida
DAIKIN ALTHERMA Punere in functiune usoara si rapida

La prima pornire, un asistent rapid de configurare va ghida instalatorul prin procesul de punere in functiune.
Printr-o serie de intrebari scurte, configurarea parametrilor de baza va fi efectuata automat. Setarea fina a acestor parametrii ramane posibila, cu ajutorul navigarii pe baza de meniuri. Ca rezultat al asistentului rapid de configurare, in meniuri vor fi afisate doar setarile parametrilor relevanti pentru instalare. Parametrii irelevanti sunt ascunsi si, astfel, inaccesibili.

Parametrii pot fi descarcati pe un PC ca o copie de rezerva sau duplicati pe alte instalatii similare. Daca se doreste, setarile parametrilor pot fi realizate in prealabil si incarcate pe unitati in timpul punerii in functiune.
Inainte de proba efectiva de functionare a unitatii, un mod de testare actuator permite activarea una cate una a tuturor componentelor cu fir.
Aceasta permite o verificare rapida si facila a tuturor conexiunilor si cablajelor realizate, pentru a asigura functionarea corecta. O functie automata de uscare lenta poate fi activata pentru initierea unei incalziri graduale a unui sistem de incalzire prin pardoseala, pentru a evita fisurile in pardoseala in timpul primei incalziri.
Programatoarele de timp individuale si usor de programat pentru regimurile de incalzire, racire, apa calda menajera si recirculare, cu functionare silentioasa si incalzitor electric auxiliar permit reglarea functionarii unitatii astfel incat sa se potriveasca programului zilnic uzual al utilizatorului final.
Dupa punerea in functiune, accesul la meniul instalatorului poate fi restrictionat (manual sau automat dupa o ora) pentru a evita manipularea gresita a unitatii de catre utilizatorul final.

Service usor
Functionalitate de control a temperaturii camerei

Prietenoasa cu utilizatorul, cu comenzi intuitive
In cazul in care ceva nu merge bine, mesajele de eroare cu text integral vor ghida utilizatorul pentru a lua masurile adecvate in incercarea de a rezolva problema. Daca problema persista si este necesara o interventieiîn locatie, inginerul de service va putea analiza ultimele 20 erori aparute.
Informatiile detaliate despre conditiile de functionare a unitatii, cum ar fi orele de functionare ale diferitelor elemente, temperaturile de functionare sau numarul de porniri pot fi consultate cu usurinta in meniul extins al utilizatorului final.DAIKIN ALTHERMA Functionalitate de control a temperaturii camerei

DAIKIN ALTHERMA Functionalitate de control a temperaturii camerei
DAIKIN ALTHERMA Functionalitate de control a temperaturii camerei

Prietenoasa cu utilizatorul, cu comenzi intuitive
In cazul in care ceva nu merge bine, mesajele de eroare cu text integral vor ghida utilizatorul pentru a lua masurile adecvate in incercarea de a rezolva problema. Daca problema persista si este necesara o interventie in locatie, inginerul de service va putea analiza ultimele 20 erori aparute.
Informa$iile detaliate despre conditiile de functionare a unitatii, cum ar fi orele de functionare ale diferitelor elemente, temperaturile de functionare sau numarul de porniri pot fi consultate cu usurinta in meniul extins al utilizatorului final.

Interfata cu utilizatorul in sine este echipata cu un senzor de temperatura si poate fi instalata la distanta de unitatea interioara de temperatura scazuta Daikin Altherma.
- Instalata pe unitate, aceasta va permite acces rapid si facil la informatiile si setarile de operare ale unitatii.
- Instalata la distanta (de ex. în camera de zi), aceasta va actiona si ca termostat de camera cu caracteristici mai avansate decat un termostat de camera standard, rezultatul fiind temperaturi mai stabile în încapere, eficienta sporita si durata de viata mare. Este posibila si instalarea unei a doua interfete optionala pe unitate, in scopuri de service.

In modul de afisare detaliata, afisajul grafic mare al interfetei cu utilizatorul indica temperatura curenta a camerei si modul de operare al unitatii.
În functie de preferintele utilizatorului final, este disponibil un afisaj de baza simplificat care indica temperatura efectiva a camerei si permite doar modificarea temperaturii de referinta a camerei.
Setarile utilizatorului pot fi accesate printr-un meniu intuitiv si autoexplicativ. Acest meniu permite si accesul la informatii suplimentare, cum ar fi consumul de energie si productia de caldura a sistemului, divizarea intre regimurile de incalzire, racire si apa calda menajera, permitând monitorizarea indeaproape a functionarii eficiente a unitatii.