Incalzire, apa calda menajera si racita

Incalzire, apa calda menajera si racita
Incalzire, apa calda menajera si racita

Solutii energetice durabile pentru uz rezidential efciente

Dvs. si clientul dvs. ati decis sa treceti la un sistem de incalzire eficient din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de CO2.
Daikin Altherma este un sistem complet de incalzire a locuintei si a apei ce are la baza tehnologia pompelor de caldura cu sursa de aer. Acesta reprezinta o alternativa flexibila si eficienta din punct de vedere financiar la boilerul cu combustibili fosili. Are si o optiune de racire.eficienta energetica ale Daikin Altherma

eficienta energetica ale Daikin Altherma
eficienta energetica ale Daikin Altherma


Caracteristicile inerente privind eficienta energetica ale Daikin Altherma il transforma in solutia ideala pentru consumul redus de energie si nivelul scazut al emisiilor de CO2. Sistemele sale de încalzire de temperaturi ridicate si scazute furnizeaza un confort optim.
Aerul ca sursa de energie regenerabila
Directiva RES a UE recunoaste aerul ca fiind o sursa de energie regenerabila. Unul dintre obiectivele acestei directive este ca pana în 2020, 20% din necesarul total de producere a energiei sa provina dintr-o sursa de energie regenerabila. In consecinta, numeroase stimulente pentru pompele de caldura sunt deja disponibile pentru proprietarii de locuinte.

Energie regenerabila, inepuizabila prin intermediul colectoarelor solare.In combinatie cu colectoarele solare, Daikin Altherma utilizeaza energia termica provenita de la soare, care va continua sa furnizeze energie inca cinci miliarde de ani.Pompele de caldura de inalta efcienta

Pompele de caldura de inalta efcienta
Pompele de caldura de inalta efcienta

Pompele de caldura de inalta efcienta, cu tehnologie avansata a compresorului, transforma caldura neutilizata si inepuizabila din aerul din jur in caldura utilizabila, fie ca parte a sistemului de climatizare in ansamblul sau, fie pentru a incalzi apa calda menajera. În plus, sistemul este usor de instalat.

Experienta Daikin in domeniul pompelor de caldura
Daikin dispune de peste 50 ani de experienta in domeniul pompelor de caldura de care beneficiaza anual peste un milion de locuinte, spatii comerciale si birouri. Acest succes nu este intamplator: Daikin s-a aflat intotdeauna in avangarda acestei tehnologii, iar obiectivul sau este asigurarea confortului dvs. Numai un lider de piata va poate garanta acest nivel de servicii si control al calitatii!DAIKIN ALTHERMA: ALTERNATIVA ECONOMICA

DAIKIN ALTHERMA: ALTERNATIVA ECONOMICA
DAIKIN ALTHERMA: ALTERNATIVA ECONOMICA

Daikin Altherma incalzeste cu pana la 5 ori mai eficient decat sistemul conventional de incalzire pe baza de combustibili fosili sau electricitate, atingand un coeficient de performanta (COP) excelent de 5,04. Prin utilizarea caldurii din aerul exterior, sistemul foloseste o cantitate mult mai redusa de energie, consumatorul putand beneficia in continuare de un nivel stabil si placut de confort.
Astfel, cerintele de intretinere sunt minime, iar costurile se vor diminua. Datorita tehnologiei pe baza de invertere, economia de energie este si mai importanta

PRIETENOASE PENTRU FAMILIE

Daikin Altherma functioneaza fara combustibil, gaz sau alte substante periculoase, reducand astfel pericolele conexe. Mai mult decat atat, nu aveti nevoie de racord la gaze sau de un rezervor de combustibil. Nu exista pericol de intoxicare, miros sau poluare de la rezervoarele cu scurgeri.

Solutii foarte efciente din punct de vedere energetic pentru fiecare aplicatie:

Incalzire, apa calda menajera si racire pentru locuinte noi

Sistem de incalzire de temperatura scazuta Daikin Altherma

Optional
- Racord solar pentru producerea de apa calda

Sistem split: unitate exterioara + interioara

Sistem monobloc: numai unitate exterioara

Emitatoare de caldura
- Incalzire prin pardoseala
- Radiatoare de temperatura scazuta
- Convectoare pentru pompa de caldura
- Ventiloconvectoare

Incalzire si apa calda menajera pentru renovari

Sistem de incalzire de temperatura ridicata Daikin Altherma pentru inlocuirea boilerelor traditionale

Emitatoare de caldura
- Radiatoare de temperatura ridicata

Optional
- Racord solar pentru producerea de apa caldaIncalzire, apa calda menajera si racire pentru aplicatii rezidentiale

Incalzire, apa calda menajera si racire pentru aplicatii rezidentiale
Incalzire, apa calda menajera si racire pentru aplicatii rezidentiale

Incalzire si apa calda menajera pentru renovari
Sistem de incalzire de temperatura ridicata Daikin Altherma pentru inlocuirea boilerelor traditionale

Emitatoare de caldura
- Radiatoare de temperatura ridicata

Optional
- Racord solar pentru producerea de apa calda

Un sistem modular care combina tehnologia VRV cu tehnologia pompei de caldura Daikin Altherma, eficiente din punct de vedere energetic.

Emitatoare de caldura
- Incalzire prin pardoseala
- Radiatoare de temperatura scazuta
- Convectoare pentru pompa de caldura
- Ventiloconvectoare
Incalzire, apa calda menajera si racire pentru aplicatii rezidentiale

Incalzire, apa calda menajera si racire pentru aplicatii rezidentiale
Incalzire, apa calda menajera si racire pentru aplicatii rezidentiale

Sistem split

Fie ca este vorba despre o casa nou construita, sau de una existenta cu eficienta energetica scazuta, sistemul split Daikin Altherma permite componente complet integrate pentru un control total al climatizarii.Veti alege o unitate interioara integrata de pardoseala pentru furnizarea caldurii si apei calde menajere sau veti opta pentru unitatea interioara de perete? Casa utilizeaza incalzirea prin pardoseala sau convectoare pentru pompa de caldura? Electricitatea vine de la retea sau de la o sursa regenerabila, prietenoasa cu mediul, cum ar fi energia solara?Pentru toate aceste situatii, sistemul de temperatura scazuta Daikin Altherma constituie o solutie totala pentru dvs.

Cele mai bune eficiente sezoniere, la cele mai mari economii de costuri de functionare
Cu multi ani de experienta in domeniul pompelor de caldura aer/apa si peste 150.000 unitati instalate in toata Europa, tindem continuu sa optimizam performanta Daikin Altherma. Acest lucru este posibil printr-o concentrare constanta pe limitarea consumului de electricitate in timpul fiecarui proces de dezvoltare a unui nou produs, rezultand o reducere si mai mare a costurilor de functionare. Alegerea perfecta pentru constructii noi, precum si pentru locuinte cu consum energetic scazut Sistemul Daikin Altherma de temperatura scazuta este complet optimizat pentru a indeplini cerintele de eficienta, confort si aplicabilitate ale caselor nou construite. In plus, gama extinsa de produse ofera acum solutia perfecta pentru case cu consum energetic scazut, chiar si pentru cele mai scazute sarcini de caldura.
Unitate integrata de incalzire si apa calda, economie de spatiu si timp de instalare Noua unitatea interioara integrata de temperatura scazuta Daikin Altherma este o pompa de caldura de pardoseala, care include rezervorul de apa calda menajera (disponibil la capacitati de 180 l si 260 l). Aceasta o face cea mai usoara si rapida instalatie atunci cand este nevoie de apa calda menajera, furnizand cea mai mare eficienta la incalzirea apei calde menajere si cel mai inalt confort pentru utilizatorul final, intr-un design compact si elegant.
Daca se prefera apa calda menajera in combinatie cu Daikin Altherma de temperatura scazuta, unitatea interioara integrata este cea mai buna solutie, atat pentru instalator, cat si pentru utilizatorul final! O unitate interioara de perete este de asemenea disponibila, pentru a oferi cea mai buna solutie in situatii specifice, de ex. atunci cand nu este necesara incalzirea apei calde menajere sau cand se prefera o combinatie cu energia termica provenita de la soare.

Panou de comanda nou: utilizare, punere in functiune si service facile
Sistemul Daikin Altherma de temperatura scazuta este echipat cu o noua interfata cu utilizatorul. Punerea in functiune, operatiile de service si deservirea zilnica devin mai simple cu interfata grafica multilingva, care ofera reprezentare in text integral, navigare facila prin meniuri si caracteristici de comanda inteligente.UNITATE EXTERIOARA: ADECVATA PENTRU TOATE CLIMATELE, REZISTA CHIAR LA CONDITII DE IARNA GREA

UNITATE EXTERIOARA: ADECVATA PENTRU TOATE CLIMATELE, REZISTA CHIAR LA CONDITII DE IARNA GREA
UNITATE EXTERIOARA: ADECVATA PENTRU TOATE CLIMATELE, REZISTA CHIAR LA CONDITII DE IARNA GREA

Daikin este renumita pentru know howul sau legat de protectia antiinghet a gamei sale de pompe de caldura.
Unitatile exterioare sunt special proiectate pentru a evita problemele de acumulare a ghetii, chiar si in cele mai grele conditii de iarna.
Daikin Altherma de temperatura scazuta functioneaza garantat pana la o temperatura exterioara de -25°C. Aceasta asigura o functionare suficienta a pompei de caldura chiar si pentru cele mai reci climate.

1. Gama 4-8 kW a Daikin Altherma dispune de o carcasa specific proiectata pentru a evita riscul formarii ghetii pe ventilatorul unitatii exterioare.
- Unitatea exterioara are un ventilator cu prindere libera, ceea ce asigura faptul ca nu se acumuleaza gheata in partea inferioara a unitatii exterioare.
Aceasta este cheia oferirii unei protectii antiinghet adecvate, cu avantajul suplimentar ca nu este necesar un incalzitor electric pentru placa inferioara.
- Grila de refulare este asadar specific proiectata pentru evitarea acumularii ghetii.

2. Gama 11-16 kW a Daikin Altherma dispune de o protectie specifica antiinghet pentru a evita riscul formarii ghetii pe ventilatorul unitatii exterioare.
- Trecere pentru gazul cald: gazul refrigerant fierbinte care vine de la compresor trece prin placa inferioara pentru a pastra baza fara gheata si toate orificiile de condens deschise.
- Trecere pentru subracire: inainte de a fi divizata conducta de agent frigorific de distribuitor in capilare, agentul frigorific trece prin partea inferioara a bateriei pentru a mentine aceasta parte inferioara fara gheata.
- Trecere pentru subracire
- Etansare

La gama ERLQ-C este instalat doar un incalzitor de capacitate mica (35 W) pentru placa inferioara, cu logica de operare inteligenta, care functioneaza
numai în timpul ciclurilor de dezghetare. Acest lucru economiseste circa 90% din consumul de electricitate, comparativ cu un sistem traditional cu pompa de caldura cu incalzitor al placii inferioare controlat termostatic.REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA

REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA
REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA

Rezervor de apa calda menajera integrat in unitatea de pardoseala

Rezervorul de apa calda menajera al unitatii interioare de pardoseala integrate este echipat cu o izolatie groasa din polistiren, ceea ce asigura cu 50% mai putine pierderi de caldura comparativ cu un rezervor izolat standard. Acest lucru de functionare, dat fiind faptul ca este necesara mai putina energie pentru urmatorul ciclu de incalzire.

• Pierdere de caldura din rezervorul de 180 l: numai 1,4 kWh la 24 h (diferenta de temperatura de 45°C intre rezervor si temperatura camerei).
Daikin Altherma de temperatura scazuta poate incalzi rezervorul de apa calda menajera pana la temperaturi ridicate numai prin functionarea pompei de caldura. Aceasta evita utilizarea asistentei electrice pentru incalzirea rezervorului de apa calda, maximizand eficienaa productiei de apa calda.

• Temperatura de pana la 55°C a rezervorului, numai prin functionarea pompei de caldura. Temperatura rezervorului poate fi marita pana la 60°C cu incalzitorul de rezerva standard al modulului pompei de caldura. Rezultatul se traduce in volume mari de apa calda. Urmatoarele volume se pot obtine cu un singur ciclu de incalzire.

• Volumul de apa calda de 300 l este disponibil la 40°C, suficient pentru sase dusuri, fara a fi necesara asistenta electrica (rezervor de 260 l, temperatura rezervor 50°C, temperatura apa rece 10°C, un ciclu de incalzire).

• Volumul de apa calda poate fi marit pana la 375 l cu ajutorul incalzitorului de rezerva standard (rezervor de 260 l, temperatura a rezervorului de pana la 60°C). Daikin Altherma utilizeaza un principiu de control intelligent pentru a incalzi optim rezervorul de apa calda menajera, maximizând eficienta si confortul pentru utilizatorul final.
Combinatia dintre functiile de reincalzire si programare garanteaza un consum minim de electricitate si asigura o disponibilitate constanta a apei calde.

• Functia de programare: rezervorul este incalzit la o anumita ora in timpul zilei, pana la o temperatura presetata a acestuia. Aceasta actiune poate fi repetata de patru ori pe zi, cu posibilitatea de a seta doua temperaturi diferite ale rezervorului (stocare confortabila si stocare economica).

• Functia de reincalzire: atunci cand temperatura rezervorului scade sub o temperatura minima specificata pentru reincalzire, Daikin Altherma comuta automat pe incalzirea apei calde menajere, incalzind rezervorul la o temperature minima specificata pentru reincalzire.

• Aceste doua functionalitati de control pot fi utilizate individual, dar si in combinatie pentru a oferi cea mai buna eficienta si confort maxim.
Functia de programare poate fi utilizata pentru incalzirea rezervorului pe timpul noptii, cu energie la tarif redus, pana la o temperatura relativ scazuta a rezervorului (de ex. 50°C evitând utilizarea asistentei electrice). Daca pe timpul zilei se inregistreaza un consum mai mare de apa calda, scazand
temperatura rezervorului la minimul pentru reincalzire, pompa de caldura comuta automat pe incalzirea apei calde menajere cu functia de reincalzire, pentru a garanta disponibilitatea constanta a apei calde.
Gratie suprafetei mari a serpentinei din rezervor (1,56 m2) incalzirea rezervorului cu functia de programare sau de reincalzire se produce foarte rapid.

Rezervor de apa calda menajera in combinatie cu o unitate interioara de perete (EKHWS - EKHWE)

design igienic din otel inoxidabil (EKHWS) sau din otel emailat (EKHWE).

- in combinatie cu un sistem de incalzire de perete si monobloc.
- disponibil cu 3 capacitati: 150, 200 si 300 litri.
- material de izolare fara cfc de 40 mm (poliuretan) pentru rezervoarele din otel inoxidabil si de 50 mm pentru rezervoarele din otel emailat.
- contine 2 elemente deiîncalzire: un schimbator de caldura in partea de jos unde apa calda circula de la unitatea interioara si un incalzitor electric auxiliar de 3 kW in partea laterala.
- un termistor in rezervorul de apa calda controleaza robinetul cu 3 cai si/sau incalzitorul auxiliar prin intermediul unitatii interioare.
Incalzire si apa calda menajera Ideal pentru renovari

Incalzire si apa calda menajera Ideal pentru renovari
Incalzire si apa calda menajera Ideal pentru renovari

Sistemul Daikin Altherma de temperatura ridicata Pentru inlocuirea sistemelor traditionale de incalzire

Daikin Altherma de inalta temperatura ofera incalzire si apa calda menajera pentru gospodaria dvs. Acest sistem poate inlocui perfect un boiler traditional si poate fi conectat la sistemul de conducte existent. Daikin Altherma de inalta temperatura este prin urmare solutia ideala pentru renovari. Sistemul split este alcatuit dintr-o unitate exterioara si una interioara, putand fi completat cu un racord solar.

Sistem split
Un sistem split este alcatuit dintr-o unitate exterioara si una interioara

Unitatea exterioara Daikin Altherma include o pompa de caldura care extrage caldura din aerul ambiant exterior, astfel incat aproape 2/3 din totalul caldurii utilizabile provenita dintr-o sursa durabila si gratuita.
Unitatea exterioara extrage caldura din aerul ambiant exterior. Aceasta caldura este transferata catre unitatea interioara prin intermediul tubulaturii de agent frigorific.

Unitatea interioara primeste caldura de la cea exterioara si mareste suplimentar temperatura, permitand cresterea temperaturii apei pana la 80°C pentru incalzirea radiatoarelor si utilizarea de apa calda menajera. Abordarea unica a Daikin de utilizare a compresoarelor in cascada in cadrul pompelor de caldura (unul in unitatea exterioara/unul in unitatea interioara) se traduce printrun confort optim, chiar si la cele mai scazute temperaturi exterioare, fara a fi nevoie de un incalzitor electric de rezerva.
Capacitatile disponibile sunt de 11, 14 si 16 kW. Daca este necesara o capacitate de incalzire de peste 16 kW, puteti combina acum cateva unitati interioare cu o singura unitate exterioara, pentru a obtine pana la 40 kW. Daikin Altherma de inalta temperatura incalzeste de pana la 3 ori mai eficient decat sistemul conventional de incalzire pe baza de combustibili fosili sau electricitate. Se atinge astfel un cost de functionare redus, putandu-va bucura in acelasi timp de un nivel stabil si placut de confort.*
* COP (coeficient de performanta) de pana la 3,08

Rezervor de apa calda menajera

Temperatura ridicata a apei din sistemul Daikin Altherma este ideala pentru incalzirea apei menajere fara a fi nevoie de un incalzitor electric auxiliar. Incalzirea rapida a apei calde menajere inseamna ca sunt necesare radiatoare de dimensiuni mai mici. Pentru o familie de aproximativ 4 persoane, rezervorul standard reprezinta solutia cea mai buna. In cazul in care este nevoie de o cantitate mai mare de apa calda, este disponibil si un rezervor mai mare.

Emitatoare de caldura
Sistemul de temperatura ridicata Daikin Altherma este proiectat pentru a lucra cu radiatoare de temperatura ridicata care vin in diverse dimensiuni si formate pentru a raspunde atat cerintelor de design interior, cat si celor de incalzire. Radiatoarele pot fi controlate individual sau pot fi reglate prin intermediul programului de control pentru incalzirea centrala.

Racord solar
Sistemul de incalzire de temperatura ridicata Daikin Altherma poate utiliza optional energia solara pentru producerea apei calde. Daca nu este necesara imediat energia solara, rezervorul special de apa calda (EKHWP) poate depozita cantitati ridicate de apa incalzita pana la o zi, in vederea utilizarii ulterioare ca apa calda menajera sau pentru incalzire.

UNITATE EXTERIOARA
Daikin Altherma de temperatura ridicata foloseste 100% din energia termodinamica pentru a obtine temperaturi ale apei de pana la 80°C fara utilizarea unui incalzitor auxiliar.

Controlul prin inverter inseamna mai multe economii!
Inverterul adapteaza constant sistemul dvs. la cerinta actuala de caldura. Nu trebuie sa va bateti capul cu setarile: temperature programata este mentinuta in mod optim, indiferent de factorii exteriori sau interiori, precum cantitatea de lumina naturala, numarul persoanelor din incapere etc. Acest lucru duce la un confort de neegalat, o durata de viata a sistemului mai lunga, deoarece acesta functioneaza numai atunci cand este nevoie, si economii suplimentare de 30% ale costurilor cu energia in comparatie cu pompele de caldura fara inverter.

Performanta superioara in 3 pasi:

1. Unitatea exterioara preia caldura din aerul ambient exterior. Aceasta caldura este transferata in unitatea interioara prin intermediul agentului frigorific R-410A.

2. Unitatea interioara preia caldura si ii mareste temperatura cu ajutorul agentului frigorific R-134a.

3. Caldura este transferata din circuitul de agent frigorific R-134a in circuitul de apa. Gratie solutiei unice cu compresor in cascada, se pot atinge temperaturi ale apei de 80°C, fara a utiliza un incalzitor de rezerva suplimentar.

UNITATE INTERIOARA
- Disponibil in aplicatiile numai incalzire,
- Nu este necesar un incalzitor de rezerva, gratie tehnologiei in Cascada.

1. Schimbator de caldura R-134a H2O
2. Schimbator de caldura R-410A R-134a
3. Pompa (inverter DC pentru mentinerea stabilitatii ΔT)
4. Compresor R-134a
5. Aerisitor
6. Manometru
7. Vas de expansiune (12 l)

REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA
Indiferent daca clientul dvs. doreste numai apa calda menajera sau avantajul energiei solare, Daikin va ofera rezervorul de apa calda menajera care indeplineste aceste cerinte.
Unitatea interioara si rezervorul de apa calda menajera se pot suprapune pentru a economisi spatiu sau se pot instala alaturat, daca inaltimea de instalare este limitata.

EKHTS: Rezervor de apa calda menajera
- Disponibil in capacitati de 200 si 260 litri,
- Incalzire eficienta la temperatura dorita: de la 10°C la 50°C in numai 60 de minute*,
- Pierderea de caldura este redusa la un nivel minim gratie izolatiei de calitate ridicata,
- La intervalele necesare, apa poate fi incalzita pana la 60°C sau peste pentru a preveni riscul dezvoltarii bacteriilor.
* Test realizat cu o unitate exterioara de 16 kW, la o temperatura ambianta de 7°C, cu un rezervor de 200 l.
RACORD SOLAR
Colectoare solare
In medie, anual, soarele furnizeaza gratuit pana la 75% din energia de care avem nevoie pentru a incalzi apa menajera la temperatura dorita.
Panourile cu eficienta ridicata transfera toata radiatia solara de unde scurte in caldura gratie stratului cu selectivitate ridicata. Colectorii pot fi montati pe tiglele de pe acoperis.

Functionare
Colectoarele solare sunt umplute cu apa numai cand soarele furnizeaza suficienta caldura. In acest caz ambele pompe din comanda si unitatea
de pompare se conecteaza imediat si umplu colectoarele cu apa din rezervorul de depozitare.
Dupa umplere, care dureaza mai putin de un minut, una dintre pompe se opreste, iar circulatia apei se mentine cu ajutorul pompei ramase.

Sistem nepresurizat
Daca radiatia solara este insuficienta sau daca rezervorul solar de depozitare nu necesita mai multa caldura, pompa de alimentare se deconecteaza si intregul sistem solar este transferat in rezervorul de depozitare. Nu este necesara adaugarea de antigel, deoarece, daca instalatia nu este in uz, suprafetele de colectare nu sunt umplute cu apa - un alt avantaj pentru mediu!

EKHWP: rezervor de apa calda menajera
Rezervorul de apa calda menajera contine doua sectiuni: sectiunea superioara, intotdeauna fierbinte – zona de apa activa – sectiunea inferioara, mai rece – zona solara.

1. Apa activa este incalzita in sectiunea superioara a rezervorului de depozitare. Temperatura ridicata a acestei zone asigura disponibilitatea permanenta a unei cantitati suficiente de apa calda.

2. Colectoarele solare functioneaza mai eficient atunci cand acestea sunt strabatute de apa mai rece. Prin urmare, apa care alimenteaza direct colectoarele solare in modul de functionare solar este stocata in zona solara.

CONTROL USOR Controlerul sistemului
Interfata cu utilizatorul controleaza sistemul de incalzire de temperatura ridicata in doua moduri

1. Valoare setata variabila in functie de vreme
Atunci cand functia valorii setate variabile este activata, valoarea setata pentru temperatura apei la iesire va depinde de temperatura exterioara. La temperature scazute ale aerului exterior, temperatura apei de iesire va creste pentru a satisface cerinta tot mai mare de incalzire a cladirii. La temperaturi mai calde, temperatura apei de iesire va scadea pentru a economisi energie.

2. Control prin termostat
Gratie interfetei cu utilizatorul a Daikin Altherma cu senzor de temperatura integrat, temperatura ideala a camerei poate fi reglata usor, rapid si comod.
Interfata cu utilizatorul usor de utilizat pentru aplicatiile cu temperatura ridicata va asigura confortul necesar.
- Incalzire a spatiului,
- Mod silentios,
- Functia de reducere,
- Functia de dezinfectare,
- Functia de oprire,
- Programator,
- Mod incalzire apa Menajera.

Termostat de camera optional
Un senzor extern (EKRTETS) poate fi amplasat intre sistemul de incalzire prin pardoseala si pardoseala, ca o optiune pentru termostatul de camera fara fir. Termostatul masoara temperatura camerei pe care o comunica direct interfetei cu utilizatorul.
Ecranul LCD al termostatului de camera indica rapid toate informatiile necesare cu privire la setarea sistemului Daikin Altherma.
Utilizatorul poate naviga usor printre diferitele meniuri, cele mai comune fiind:
- Setarea temperaturii camerei in functie de masuratorile efectuate de senzorul integrat sau extern,
- Functia de oprire (cu functie integrata de protectie la inghet),
- Modul vacant,
- Modul confort si diminuare,
- Data (ziua si luna),
- Programator saptamanal programabil cu 2 programe definite de utilizator, 5 programe presetate si pana la 12 actiuni pe zi,
- Functia de blocare a tastelor,
- Limite de setare. Instalatorul poate modifica limita superioara si cea inferioara,
- Protectie pentru temperatura pardoselii.
Daikin Altherma monobloc

Daikin Altherma monobloc
Daikin Altherma monobloc

Totul combinat intr-o singura unitate exterioara

In completarea ofertei de sisteme split Daikin Altherma, Daikin a introdus o versiune monobloc, in care toate componentele hidraulice sunt amplasate in unitatea exterioara.
In cadrul acestui sistem, conductele de apa, si nu cele de agent frigorific, vin de la unitatea exterioara catre interior, facand instalarea mult mai rapida pentru un instalator casnic.

Capacitati disponibile pentru sisteme monobloc: 11, 14, 16 kW

NUMAI UNITATE EXTERIOARA Conducte de H2O, fara agent frigorific
Protectie la inghet a componentelor hidraulice

In vederea protejarii conductelor de apa pe timp de iarna impotriva inghetului, toate componentele hidraulice sunt izolate, iar un program special aplicat va activa pompa si incalzitorul de rezerva, daca este necesar. Acest lucru previne scaderea temperaturii apei sub punctul de inghet si necesitatea adaugarii de glicol in conductele de apa.

Daikin Altherma monobloc este disponibil in urmatoarele versiuni:
- numai incalzire sau incalzire si racier,
- monofazat sau trifazat
- 11 kW, 14 kW sau 16 kW

Incalzitor electric de rezerva incorporat ca sursa suplimentara de incalzire in timpul temperaturilor exterioare extrem de mici. Sistemul monobloc Daikin Altherma este echipat din fabricatie cu un incalzitor de rezerva de 6 kW. Incalzitorul poate fi reglat la 3 kW (unitati monofazice) sau la 2 kW (unitati trifazice) in timpul punerii in functiune.

Compresoarele scroll, care echipeaza modelele monobloc Daikin Altherma (de 11 pana la 16 kW), au fost concepute ca dispozitive compacte, robuste si cu un nivel al zgomotului redus, care garanteaza fiabilitatea in functionare (fara valve si cuplaje cu articulatii swing incorporate) si eficienta (gratie unui debit initial scazut si unui raport de compresie constant). Aceasta tehnologie este deja utilizata in multe dintre pompele de caldura Daikin.

REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA
Indiferent daca clientul dvs. doreste numai apa calda menajera sau avantajul energiei solare, Daikin va ofera rezervorul de apa calda menajera care indeplineste aceste cerinte.
Rezervor de apa calda menajera EKHTS

Unitatea interioara si rezervorul de apa calda menajera se pot suprapune pentru a economisi spatiu sau se pot instala alaturat, daca inaltimea
de instalare este limitata.
- Disponibil in capacitati de 200 si 260 litri,
- Incalzire eficienta la temperatura dorita: de la 10°C la 50°C in numai 60 de minute*,
- Pierderea de caldura este redusa la un nivel minim gratie izolatiei de calitate ridicata,
- La intervale necesare, apa poate fi incalzita pana la 60°C pentru a preveni riscul dezvoltarii bacteriilor,
* Test realizat cu o unitate exterioara de 16 kW, la o temperature ambianta de 7°C, cu un rezervor de 200 l.

Rezervor de apa calda menajera EKHWS – EKHWE

design igienic din otel inoxidabil (EKHWS) sau din otel emailat (EKHWE)
- in combinatie cu un sistem de incalzire de perete si monobloc,
- disponibil cu 3 capacitati: 150, 200 si 300 de litri,
- material de izolare fara cfc de 40 mm (poliuretan) pentru rezervoarele din otel inoxidabil si de 50 mm pentru rezervoarele din otel emailat,
- contine 2 elemente de incalzire: un schimbator de caldura in partea de jos unde apa calda circula de la unitatea interioara si un incalzitor electric auxiliar de 3 kW in partea de sus,
- un termistor in rezervorul de apa calda controleaza robinetul cu 3 cai si/sau incalzitorul auxiliar prin intermediul unitatii interioare.
Controlerul sistemului Valoare setata variabila in functie de vreme
Atunci cand functia valorii setate variabile este activata, valoarea setata pentru temperatura apei la iesire va depinde de temperatura exterioara. La temperaturi scazute ale aerului exterior, temperatura apei de iesire va creste pentru a satisface cerinta tot mai mare de incalzire a cladirii. La temperaturi mai calde, temperatura apei de iesire va scadea pentru a economisi energie.

Termostat de camera optional
Un senzor extern (EKRTETS) poate fi amplasat intre sistemul de incalzire prin pardoseala si pardoseala, ca o optiune pentru termostatul de camera fara fir. Termostatul masoara temperature camerei pe care o comunica direct interfetei cu utilizatorul.
Ecranul LCD al termostatului de camera indica rapid toate informatiile necesare cu privirew la setarea sistemului Daikin Altherma. Utilizatorul poate naviga usor printre diferitele meniuri, cele mai comune fiind:
- Setarea temperaturii camerei in functie de masuratorile efectuate de senzorul integrat sau extern,
- Modul de racire sau de incalzire,
- Functia de oprire (cu functie integrata de protectie la inghet),
- Modul vacant,
- Modul confort si diminuare,
- Data (ziua si luna),
- Programator saptamanal programabil cu 2 programe definite de utilizator, 5 programe presetate si pana la 12 actiuni pe zi,
- Functia de blocare a tastelor,
- Limite de setare. Instalatorul poate modifica limita superioara si cea inferioara,
- Protectie pentru temperatura pardoselii si anticondens pentru racirea sub pardoseala .*
* numai în combinatie cu EKRTETSUnitatea interioara de perete este solutia perfecta in anumite aplicatii

Unitatea interioara de perete este solutia perfecta in anumite aplicatii
Unitatea interioara de perete este solutia perfecta in anumite aplicatii

1. Atunci cand nu este necesara apa calda menajera in combinatie cu sistemul Daikin Altherma:
- Toate componentele hidraulice sunt incluse in unitatea pompei de caldura (pompa de recirculare, vas de expansiune, incalzitor de rezerva etc.), nefiind necesare componente de la terti,
- Toate componentele hidraulice si placa cu circuite integrate pot fi accesate din fata, pentru un service mai usor,
- Unitate compacta: inaltime 88,1 cm, latime 48 cm, adancime 34,4 cm,
- Spatiu de instalare mic, dat fiind faptul ca practic nu este necesar spatiu liber pe laterale,
- Aspectul modern se integreaza usor printre celelalte electrocasnice.

2. Unitatea interioara de perete poate fi combinata cu un rezervor separat de apa calda menajera:

- rezervor din otel inoxidabil: 150 l, 200 l sau 300 l,
- rezervor emailat: 150 l, 200 l sau 300 l,
- rezervor energetic din material plastic: 300 l sau 500 l.

3. Conexiune la un sistem solar Daikin:
- Energie termica din apa calda presurizata si nepresurizata,
- Poate fi utilizat un rezervor separat de apa calda menajera (otel inoxidabil, emailat sau din plastic),
- Kitul solar proiectat specific selecteaza cea mai relevant sursa (solara sau pompa de caldura) pentru a incalzi rezervorul, asigurand eficienta optima si confort maxim.UNITATE INTERIOARA DE PARDOSEALA INTEGRATA:

UNITATE INTERIOARA DE PARDOSEALA INTEGRATA:
UNITATE INTERIOARA DE PARDOSEALA INTEGRATA:

CEA MAI FACILA SI RAPIDA INSTALARE, CU REZERVORUL DE APA CALDA MENAJERA INCLUS

- Rezervorul de apa calda menajera din otel inoxidabil este inclus in unitate, cu toate conexiunile dintre modulul pompei de caldura si rezervor realizate din fabrica. Aceasta permite o instalare rapida, comparativ cu o configuratie traditionala (unitate de perete cu rezervor de apa calda menajera separat) care mai necesita doar racordarea conductelor de apa si de agent frigorific.

- Toate componentele hidraulice sunt incluse (pompa de recirculare, vas de expansiune, incalzitor de rezerva etc.). Nu este nevoie sa cautati componente de la terti.

- Placa cu circuite integrate electrica si componentele hidraulice sunt accesibile din partea frontala. Acest lucru faciliteaza lucrarile de service si evita riscul deteriorarii componentelor electrice din cauza scurgerilor de apa.

- Toate racordurile de apa si agent frigorific se afla in partea superioara a unitatii, asigurand o racordare si un acces facile. Aceasta inseamna ca nu sunt necesare racordari pe partea din spate a unitatii, rezultand o suprafata mai mica de instalare.

Gratie designului all-in-one, spatiul de instalare este minimizat atât ca suprafata, cat si ca inaltime
Comparativ cu versiunea traditionala divizata pentru o unitate interioara de perete si un rezervor separat de apa calda menajera, unitatea interioara integrata reduce considerabil spatiul de instalare necesar.

Baza mai mica: cu o latime de numai 600 mm si o adancime de 728 mm, unitatea interioara integrata are o baza similara cu a celorlalte electrocasnice din gospodarie.
Baza de instalare mai mica: aproape ca nu este necesar joc pe laterale si nici spatiu in spatele unitatii pentru conducte, deoarece racordurile acestora sunt in partea superioara. Rezulta asadar o baza de instalare de numai 0,45 m².

Înaltime redusa de instalare: atat versiunea de 180 l, cat si cea de 260 l vin la o inaltime de 173 cm. Inaltimea de instalare necesara este mai mica de 2 m.
Compactitatea unitatii interioare integrate este subliniata de designul sau suplu si de aspectul modern, care se potriveste usor cu celelalte electrocasnice.www.daikin.com