DOUA TEHNOLOGII DAIKIN COMBINATE UNITATEA EXTERIOARA: Tehnologie Daikin VRV

Flexibilitate modulara
Daikin Altherma utilizeaza renumita tehnologie VRV de la Daikin. La o singura unitate exterioara se pot conecta mai multe unitati interioare.
O combinatie de compresoare cu un control proportional-integral derivativ si de valve de expansiune electronice din unitatea exterioara regleaza
in mod continuu volumul agentului frigorific circulant, ca raspuns la variatiile de sarcina ale unitatilor interioare conectate la aceasta.
Acest lucru permite unitatilor interioare sa functioneze independent intre ele, garantand flexibilitatea totala.

Fiecare spatiu are controlul asupra incalzirii, apei calde si racirii proprii

Recuperare a caldurii
Caldura absorbita in timpul racirii unui apartament poate fi recuperata si nu doar eliberata in aer.
Aceasta caldura recuperata se poate utiliza:
– pentru producerea de apa calda menajera pentru acelasi apartament,
– pentru incalzirea spatiului si pentru producerea de apa calda menajera in alte apartamente,
Energia disponibila se utilizeaza la maximum, reducand astfel costurile cu electricitatea.

Compresoare cu inverter
Sistemul Daikin Altherma Flex vine cu un consum remarcabil de redus de energie datorita unei combinatii unice de compresoare Daikin controlate prin inverter, cu un punct de functionare variabil. Acest lucru permite corelarea exacta a capacitatii cu solicitarea reala de incalzire din cladire.
De asemenea, posibilitatea de control optim al capacitatii de incalzire a unitatii interioare se traduce printrun confort maxim si un consum minim de energie.

UNITATEA INTERIOARA: Tehnologie in cascada Daikin Altherma

Tehnologia in cascada de la Daikin utilizeaza o unitate exterioara care extrage caldura din aerul din jur si transfera aceasta caldura catre unitatea interioara prin intermediul unui circuit de agent frigorific R-410A. Apoi, unitatea interioara ii creste temperatura prin intermediul circuitului de agent frigorific R-134a si o utilizeaza la incalzirea circuitului de apa. Gratie abordarii unice a compresoarelor în cascada, se pot obtine temperaturi ale apei de 80°C fara a utiliza incalzitoare suplimentare de rezerva.

Incalzire a spatiului

Sistemul Daikin Altherma Flex utilizeaza tehnologia in cascada pentru a imbunatati eficienta incalzirii spatiului deoarece aceasta are un numar de avantaje semnificative fata de pompele de caldura cu un singur agent frigorific:
– acesta furnizeaza o gama larga de temperaturi ale apei (25° – 80°C), ceea ce permite conectarea tuturor tipurilor de emitatoare de caldura, inclusive incalzire prin pardoseala, convectoare si radiatoare, totodata fiind compatibil cu sistemele actuale de radiatoare,
– cresterea temperaturilor apei nu produce scaderi ale capacitatii,
– sistemul furnizeaza capacitati ridicate la temperature exterioare scazute de pana la -20°C,
– nu sunt necesare incalzitoare electrice de rezerva.

Producere de apa calda menajera
De asemenea, tehnologia in cascada permite furnizarea de temperaturi ale apei de 75°C care pot fi utilizate pentru incalzirea rezervorului de apa calda, fiind o solutie foarte eficienta pentru producerea de apa calda menajera.
– Apa calda menajera poate fi incalzita pana la 75°C, fara a utiliza un incalzitor electric,
– Nu este necesar un incalzitor electric pentru dezinfectia bacteriei Legionella,
– COP de 3,0 pentru incalzirea de la 15°C la 60°C,
– Timp de incalzire de la 15° la 60°C – 70 minute (rezervor de 200 l),
– Volum echivalent de apa calda de 320 l la 40°C (fara reincalzire) pentru un rezervor de 200 l, la o temperature a rezervorului de 60°C. Volume mai mari de apa calda echivalente sunt disponibile cu rezervorul de 260 l sau prin utilizarea unei temperaturi mai ridicate a rezervorului.

Racire
Un al doilea ciclu de agent frigorific R-134a poate fi ocolit pentru a furniza racire eficienta. Ciclul agentului frigorific R-410A se inverseaza, iar circuitul de apa rece se poate utiliza pentru racirea camerelor.
– Capacitati ridicate de racire cu temperaturi ale apei de pana la 5°C, in combinatie cu convectorul pentru pompa de caldura Daikin sau cu unitati ventiloconvectoare Daikin,
– Este posibila utilizarea unui sistem de racire sub pardoseala, cu temperaturi ale apei de pana la 18°C,
– Caldura din functionarea in modul racire poate fi recuperata pentru a incalzi rezervorul de apa calda menajera.

Acest articol a fost publicat în Sistem Daikin Altherma Flex: Solutia pentru aplicatii comerciale. Salvează legătura permanentă.