SISTEM 3-IN-1

Sistemul Daikin Altherma Flex incalzeste, raceste si produce apa calda menajera:
– Incalzire: temperaturi ale apei de iesire de pana la 80°C,
– Racire: temperaturi ale apei de iesire de pana la 5°C,
– Apa calda: temperaturi in rezervor de pana la 75°C,
Gratie functiei de recuperare a caldurii, sistemul poate incalzi apa calda din rezervor pana la 60°C folosind caldura extrasa in tipul functionarii in modul racire.

TEHNOLOGIE EFICIENTA DIN PUNCT DE VEDERE ENERGETIC A POMPELOR DE CALDURA

In comparatie cu un sistem de incalzire pe motorina, se pot obtine:
– Costuri de functionare cu pana la 36% mai mici*,
– O reducere a emisiilor de CO2 cu pana la 71%*,
– O reducere cu pana la 35% a consumului de energie primara*,
* Date calculate luand in calcul conditiile din Belgia: SCOP de 3, preturi medii ale energiei în 2007-2010, factorul de emisii de CO2 pentru productia de energie electrica.

SISTEM MODULAR
Una sau mai multe unitati de pompa de caldura exterioare controlate prin inverter pot furniza incalzire, racire si apa calda.
Unitatile exterioare cu o capacitate cuprinsa intre 23 si 45 kW extrag caldura din aerul exterior, o aduc la o temperature intermediara si o transfera la unitatile interioare individuale.
Unitatile interioare sunt disponibile in cateva clase (6, 9, 11, 14 si 16 kW), asigurand o eficienta optima. O unitate exterioara poate fi combinata cu pana la zece unitati interioare. Pentru aplicatii de dimensiuni mai mari, se pot monta mai multe unitati exterioare.

Acest articol a fost publicat în Sistem Daikin Altherma Flex: Solutia pentru aplicatii rezidentiale. Salvează legătura permanentă.