UNITATEA INTERIOARA: Tehnologie in cascada Daikin Altherma

Tehnologia in cascada de la Daikin utilizeaza o unitate exterioara care extrage caldura din aerul din jur si transfera aceasta caldura catre unitatea interioara prin intermediul unui circuit de agent frigorific R-410A. Apoi, unitatea interioara ii creste temperatura prin intermediul circuitului de agent frigorific R-134a si o utilizeaza la incalzirea circuitului de apa. Gratie abordarii unice a compresoarelor în cascada, se pot obtine temperaturi ale apei de 80°C fara a utiliza incalzitoare suplimentare de rezerva.

Incalzire a spatiului
Sistemul Daikin Altherma Flex utilizeaza tehnologia in cascada pentru a imbunatati eficienta incalzirii spatiului deoarece aceasta are un numar de avantaje semnificative fata de pompele de caldura cu un singur agent frigorific:
– acesta furnizeaza o gama larga de temperaturi ale apei (25° – 80°C), ceea ce permite conectarea tuturor tipurilor de emitatoare de caldura, inclusive incalzire prin pardoseala, convectoare si radiatoare, totodata fiind compatibil cu sistemele actuale de radiatoare,
– cresterea temperaturilor apei nu produce scaderi ale capacitatii,
– sistemul furnizeaza capacitati ridicate la temperature exterioare scazute de pana la -20°C,
– nu sunt necesare incalzitoare electrice de rezerva.

Producere de apa calda menajera
De asemenea, tehnologia in cascada permite furnizarea de temperaturi ale apei de 75°C care pot fi utilizate pentru incalzirea rezervorului de apa calda, fiind o solutie foarte eficienta pentru producerea de apa calda menajera.
– Apa calda menajera poate fi incalzita pana la 75°C, fara a utiliza un incalzitor electric,
– Nu este necesar un incalzitor electric pentru dezinfectia bacteriei Legionella,
– COP de 3,0 pentru incalzirea de la 15°C la 60°C,
– Timp de incalzire de la 15° la 60°C – 70 minute (rezervor de 200 l),
– Volum echivalent de apa calda de 320 l la 40°C (fara reincalzire) pentru un rezervor de 200 l, la o temperature a rezervorului de 60°C. Volume mai mari de apa calda echivalente sunt disponibile cu rezervorul de 260 l sau prin utilizarea unei temperaturi mai ridicate a rezervorului.

Racire
Un al doilea ciclu de agent frigorific R-134a poate fi ocolit pentru a furniza racire eficienta. Ciclul agentului frigorific R-410A se inverseaza, iar circuitul de apa rece se poate utiliza pentru racirea camerelor.
– Capacitati ridicate de racire cu temperaturi ale apei de pana la 5°C, in combinatie cu convectorul pentru pompa de caldura Daikin sau cu unitati ventiloconvectoare Daikin,
– Este posibila utilizarea unui sistem de racire sub pardoseala, cu temperaturi ale apei de pana la 18°C,
– Caldura din functionarea in modul racire poate fi recuperata pentru a incalzi rezervorul de apa calda menajera.

Acest articol a fost publicat în Sistem Daikin Altherma Flex: Solutia pentru aplicatii rezidentiale. Salvează legătura permanentă.