Daikin Altherma monobloc

Totul combinat intr-o singura unitate exterioara

In completarea ofertei de sisteme split Daikin Altherma, Daikin a introdus o versiune monobloc, in care toate componentele hidraulice sunt amplasate in unitatea exterioara.
In cadrul acestui sistem, conductele de apa, si nu cele de agent frigorific, vin de la unitatea exterioara catre interior, facand instalarea mult mai rapida pentru un instalator casnic.

Capacitati disponibile pentru sisteme monobloc: 11, 14, 16 kW

NUMAI UNITATE EXTERIOARA Conducte de H2O, fara agent frigorific
Protectie la inghet a componentelor hidraulice

In vederea protejarii conductelor de apa pe timp de iarna impotriva inghetului, toate componentele hidraulice sunt izolate, iar un program special aplicat va activa pompa si incalzitorul de rezerva, daca este necesar. Acest lucru previne scaderea temperaturii apei sub punctul de inghet si necesitatea adaugarii de glicol in conductele de apa.

Daikin Altherma monobloc este disponibil in urmatoarele versiuni:
– numai incalzire sau incalzire si racier,
– monofazat sau trifazat
– 11 kW, 14 kW sau 16 kW

Incalzitor electric de rezerva incorporat ca sursa suplimentara de incalzire in timpul temperaturilor exterioare extrem de mici. Sistemul monobloc Daikin Altherma este echipat din fabricatie cu un incalzitor de rezerva de 6 kW. Incalzitorul poate fi reglat la 3 kW (unitati monofazice) sau la 2 kW (unitati trifazice) in timpul punerii in functiune.

Compresoarele scroll, care echipeaza modelele monobloc Daikin Altherma (de 11 pana la 16 kW), au fost concepute ca dispozitive compacte, robuste si cu un nivel al zgomotului redus, care garanteaza fiabilitatea in functionare (fara valve si cuplaje cu articulatii swing incorporate) si eficienta (gratie unui debit initial scazut si unui raport de compresie constant). Aceasta tehnologie este deja utilizata in multe dintre pompele de caldura Daikin.

REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA
Indiferent daca clientul dvs. doreste numai apa calda menajera sau avantajul energiei solare, Daikin va ofera rezervorul de apa calda menajera care indeplineste aceste cerinte.
Rezervor de apa calda menajera EKHTS

Unitatea interioara si rezervorul de apa calda menajera se pot suprapune pentru a economisi spatiu sau se pot instala alaturat, daca inaltimea
de instalare este limitata.
– Disponibil in capacitati de 200 si 260 litri,
– Incalzire eficienta la temperatura dorita: de la 10°C la 50°C in numai 60 de minute*,
– Pierderea de caldura este redusa la un nivel minim gratie izolatiei de calitate ridicata,
– La intervale necesare, apa poate fi incalzita pana la 60°C pentru a preveni riscul dezvoltarii bacteriilor,
* Test realizat cu o unitate exterioara de 16 kW, la o temperature ambianta de 7°C, cu un rezervor de 200 l.

Rezervor de apa calda menajera EKHWS – EKHWE

design igienic din otel inoxidabil (EKHWS) sau din otel emailat (EKHWE)
– in combinatie cu un sistem de incalzire de perete si monobloc,
– disponibil cu 3 capacitati: 150, 200 si 300 de litri,
– material de izolare fara cfc de 40 mm (poliuretan) pentru rezervoarele din otel inoxidabil si de 50 mm pentru rezervoarele din otel emailat,
– contine 2 elemente de incalzire: un schimbator de caldura in partea de jos unde apa calda circula de la unitatea interioara si un incalzitor electric auxiliar de 3 kW in partea de sus,
– un termistor in rezervorul de apa calda controleaza robinetul cu 3 cai si/sau incalzitorul auxiliar prin intermediul unitatii interioare.
Controlerul sistemului Valoare setata variabila in functie de vreme
Atunci cand functia valorii setate variabile este activata, valoarea setata pentru temperatura apei la iesire va depinde de temperatura exterioara. La temperaturi scazute ale aerului exterior, temperatura apei de iesire va creste pentru a satisface cerinta tot mai mare de incalzire a cladirii. La temperaturi mai calde, temperatura apei de iesire va scadea pentru a economisi energie.

Termostat de camera optional
Un senzor extern (EKRTETS) poate fi amplasat intre sistemul de incalzire prin pardoseala si pardoseala, ca o optiune pentru termostatul de camera fara fir. Termostatul masoara temperature camerei pe care o comunica direct interfetei cu utilizatorul.
Ecranul LCD al termostatului de camera indica rapid toate informatiile necesare cu privirew la setarea sistemului Daikin Altherma. Utilizatorul poate naviga usor printre diferitele meniuri, cele mai comune fiind:
– Setarea temperaturii camerei in functie de masuratorile efectuate de senzorul integrat sau extern,
– Modul de racire sau de incalzire,
– Functia de oprire (cu functie integrata de protectie la inghet),
– Modul vacant,
– Modul confort si diminuare,
– Data (ziua si luna),
– Programator saptamanal programabil cu 2 programe definite de utilizator, 5 programe presetate si pana la 12 actiuni pe zi,
– Functia de blocare a tastelor,
– Limite de setare. Instalatorul poate modifica limita superioara si cea inferioara,
– Protectie pentru temperatura pardoselii si anticondens pentru racirea sub pardoseala .*
* numai în combinatie cu EKRTETS

Acest articol a fost publicat în Preparare ACM - Apa calda menajera. Salvează legătura permanentă.