Incalzire si apa calda menajera Ideal pentru renovari

Sistemul Daikin Altherma de temperatura ridicata Pentru inlocuirea sistemelor traditionale de incalzire

Daikin Altherma de inalta temperatura ofera incalzire si apa calda menajera pentru gospodaria dvs. Acest sistem poate inlocui perfect un boiler traditional si poate fi conectat la sistemul de conducte existent. Daikin Altherma de inalta temperatura este prin urmare solutia ideala pentru renovari. Sistemul split este alcatuit dintr-o unitate exterioara si una interioara, putand fi completat cu un racord solar.

Sistem split
Un sistem split este alcatuit dintr-o unitate exterioara si una interioara

Unitatea exterioara Daikin Altherma include o pompa de caldura care extrage caldura din aerul ambiant exterior, astfel incat aproape 2/3 din totalul caldurii utilizabile provenita dintr-o sursa durabila si gratuita.
Unitatea exterioara extrage caldura din aerul ambiant exterior. Aceasta caldura este transferata catre unitatea interioara prin intermediul tubulaturii de agent frigorific.

Unitatea interioara primeste caldura de la cea exterioara si mareste suplimentar temperatura, permitand cresterea temperaturii apei pana la 80°C pentru incalzirea radiatoarelor si utilizarea de apa calda menajera. Abordarea unica a Daikin de utilizare a compresoarelor in cascada in cadrul pompelor de caldura (unul in unitatea exterioara/unul in unitatea interioara) se traduce printrun confort optim, chiar si la cele mai scazute temperaturi exterioare, fara a fi nevoie de un incalzitor electric de rezerva.
Capacitatile disponibile sunt de 11, 14 si 16 kW. Daca este necesara o capacitate de incalzire de peste 16 kW, puteti combina acum cateva unitati interioare cu o singura unitate exterioara, pentru a obtine pana la 40 kW. Daikin Altherma de inalta temperatura incalzeste de pana la 3 ori mai eficient decat sistemul conventional de incalzire pe baza de combustibili fosili sau electricitate. Se atinge astfel un cost de functionare redus, putandu-va bucura in acelasi timp de un nivel stabil si placut de confort.*
* COP (coeficient de performanta) de pana la 3,08

Rezervor de apa calda menajera

Temperatura ridicata a apei din sistemul Daikin Altherma este ideala pentru incalzirea apei menajere fara a fi nevoie de un incalzitor electric auxiliar. Incalzirea rapida a apei calde menajere inseamna ca sunt necesare radiatoare de dimensiuni mai mici. Pentru o familie de aproximativ 4 persoane, rezervorul standard reprezinta solutia cea mai buna. In cazul in care este nevoie de o cantitate mai mare de apa calda, este disponibil si un rezervor mai mare.

Emitatoare de caldura
Sistemul de temperatura ridicata Daikin Altherma este proiectat pentru a lucra cu radiatoare de temperatura ridicata care vin in diverse dimensiuni si formate pentru a raspunde atat cerintelor de design interior, cat si celor de incalzire. Radiatoarele pot fi controlate individual sau pot fi reglate prin intermediul programului de control pentru incalzirea centrala.

Racord solar
Sistemul de incalzire de temperatura ridicata Daikin Altherma poate utiliza optional energia solara pentru producerea apei calde. Daca nu este necesara imediat energia solara, rezervorul special de apa calda (EKHWP) poate depozita cantitati ridicate de apa incalzita pana la o zi, in vederea utilizarii ulterioare ca apa calda menajera sau pentru incalzire.

UNITATE EXTERIOARA
Daikin Altherma de temperatura ridicata foloseste 100% din energia termodinamica pentru a obtine temperaturi ale apei de pana la 80°C fara utilizarea unui incalzitor auxiliar.

Controlul prin inverter inseamna mai multe economii!
Inverterul adapteaza constant sistemul dvs. la cerinta actuala de caldura. Nu trebuie sa va bateti capul cu setarile: temperature programata este mentinuta in mod optim, indiferent de factorii exteriori sau interiori, precum cantitatea de lumina naturala, numarul persoanelor din incapere etc. Acest lucru duce la un confort de neegalat, o durata de viata a sistemului mai lunga, deoarece acesta functioneaza numai atunci cand este nevoie, si economii suplimentare de 30% ale costurilor cu energia in comparatie cu pompele de caldura fara inverter.

Performanta superioara in 3 pasi:

1. Unitatea exterioara preia caldura din aerul ambient exterior. Aceasta caldura este transferata in unitatea interioara prin intermediul agentului frigorific R-410A.

2. Unitatea interioara preia caldura si ii mareste temperatura cu ajutorul agentului frigorific R-134a.

3. Caldura este transferata din circuitul de agent frigorific R-134a in circuitul de apa. Gratie solutiei unice cu compresor in cascada, se pot atinge temperaturi ale apei de 80°C, fara a utiliza un incalzitor de rezerva suplimentar.

UNITATE INTERIOARA
– Disponibil in aplicatiile numai incalzire,
– Nu este necesar un incalzitor de rezerva, gratie tehnologiei in Cascada.

1. Schimbator de caldura R-134a H2O
2. Schimbator de caldura R-410A R-134a
3. Pompa (inverter DC pentru mentinerea stabilitatii ΔT)
4. Compresor R-134a
5. Aerisitor
6. Manometru
7. Vas de expansiune (12 l)

REZERVOR DE APA CALDA MENAJERA
Indiferent daca clientul dvs. doreste numai apa calda menajera sau avantajul energiei solare, Daikin va ofera rezervorul de apa calda menajera care indeplineste aceste cerinte.
Unitatea interioara si rezervorul de apa calda menajera se pot suprapune pentru a economisi spatiu sau se pot instala alaturat, daca inaltimea de instalare este limitata.

EKHTS: Rezervor de apa calda menajera
– Disponibil in capacitati de 200 si 260 litri,
– Incalzire eficienta la temperatura dorita: de la 10°C la 50°C in numai 60 de minute*,
– Pierderea de caldura este redusa la un nivel minim gratie izolatiei de calitate ridicata,
– La intervalele necesare, apa poate fi incalzita pana la 60°C sau peste pentru a preveni riscul dezvoltarii bacteriilor.
* Test realizat cu o unitate exterioara de 16 kW, la o temperatura ambianta de 7°C, cu un rezervor de 200 l.
RACORD SOLAR
Colectoare solare
In medie, anual, soarele furnizeaza gratuit pana la 75% din energia de care avem nevoie pentru a incalzi apa menajera la temperatura dorita.
Panourile cu eficienta ridicata transfera toata radiatia solara de unde scurte in caldura gratie stratului cu selectivitate ridicata. Colectorii pot fi montati pe tiglele de pe acoperis.

Functionare
Colectoarele solare sunt umplute cu apa numai cand soarele furnizeaza suficienta caldura. In acest caz ambele pompe din comanda si unitatea
de pompare se conecteaza imediat si umplu colectoarele cu apa din rezervorul de depozitare.
Dupa umplere, care dureaza mai putin de un minut, una dintre pompe se opreste, iar circulatia apei se mentine cu ajutorul pompei ramase.

Sistem nepresurizat
Daca radiatia solara este insuficienta sau daca rezervorul solar de depozitare nu necesita mai multa caldura, pompa de alimentare se deconecteaza si intregul sistem solar este transferat in rezervorul de depozitare. Nu este necesara adaugarea de antigel, deoarece, daca instalatia nu este in uz, suprafetele de colectare nu sunt umplute cu apa – un alt avantaj pentru mediu!

EKHWP: rezervor de apa calda menajera
Rezervorul de apa calda menajera contine doua sectiuni: sectiunea superioara, intotdeauna fierbinte – zona de apa activa – sectiunea inferioara, mai rece – zona solara.

1. Apa activa este incalzita in sectiunea superioara a rezervorului de depozitare. Temperatura ridicata a acestei zone asigura disponibilitatea permanenta a unei cantitati suficiente de apa calda.

2. Colectoarele solare functioneaza mai eficient atunci cand acestea sunt strabatute de apa mai rece. Prin urmare, apa care alimenteaza direct colectoarele solare in modul de functionare solar este stocata in zona solara.

CONTROL USOR Controlerul sistemului
Interfata cu utilizatorul controleaza sistemul de incalzire de temperatura ridicata in doua moduri

1. Valoare setata variabila in functie de vreme
Atunci cand functia valorii setate variabile este activata, valoarea setata pentru temperatura apei la iesire va depinde de temperatura exterioara. La temperature scazute ale aerului exterior, temperatura apei de iesire va creste pentru a satisface cerinta tot mai mare de incalzire a cladirii. La temperaturi mai calde, temperatura apei de iesire va scadea pentru a economisi energie.

2. Control prin termostat
Gratie interfetei cu utilizatorul a Daikin Altherma cu senzor de temperatura integrat, temperatura ideala a camerei poate fi reglata usor, rapid si comod.
Interfata cu utilizatorul usor de utilizat pentru aplicatiile cu temperatura ridicata va asigura confortul necesar.
– Incalzire a spatiului,
– Mod silentios,
– Functia de reducere,
– Functia de dezinfectare,
– Functia de oprire,
– Programator,
– Mod incalzire apa Menajera.

Termostat de camera optional
Un senzor extern (EKRTETS) poate fi amplasat intre sistemul de incalzire prin pardoseala si pardoseala, ca o optiune pentru termostatul de camera fara fir. Termostatul masoara temperatura camerei pe care o comunica direct interfetei cu utilizatorul.
Ecranul LCD al termostatului de camera indica rapid toate informatiile necesare cu privire la setarea sistemului Daikin Altherma.
Utilizatorul poate naviga usor printre diferitele meniuri, cele mai comune fiind:
– Setarea temperaturii camerei in functie de masuratorile efectuate de senzorul integrat sau extern,
– Functia de oprire (cu functie integrata de protectie la inghet),
– Modul vacant,
– Modul confort si diminuare,
– Data (ziua si luna),
– Programator saptamanal programabil cu 2 programe definite de utilizator, 5 programe presetate si pana la 12 actiuni pe zi,
– Functia de blocare a tastelor,
– Limite de setare. Instalatorul poate modifica limita superioara si cea inferioara,
– Protectie pentru temperatura pardoselii.

Acest articol a fost publicat în Preparare ACM - Apa calda menajera. Salvează legătura permanentă.